NUOTTA 2016 –ÖLJYNTORJUNTAHARJOITUS KEMIN AJOKSEN YMPÄRISTÖSSÄ 25. -28. 8.

Kemin Ajoksen ympäristössä järjestetään laaja NUOTTA 2016 –öljyntorjuntaharjoitus 25.- 28. elokuuta.
Tavoitteena on harjoitella viranomaisten ja eri järjestöjen yhteistoimintaa onnettomuustilanteessa. Harjoitusta johtaa Lapin pelastuslaitos. Harjoituksen johtajana toimii palopäällikkö Jyri Keränen.

Harjoituksessa on mukana useita eri viranomaistahoja sekä vapaaehtoisia. Mukana ovat mm. Lapin ja Oulu-Koillismaan pelastuslaitokset, Länsi-Suomen Merivartiosto, Poliisi, Kemin Satama sekä vapaaehtoistahoina Maanpuolustuskoulutusyhdistys, Vapepa, WWF sekä Kemi-Tornio –alueen meripelastusseurat. Arvio osallistujamäärästä on n. 170 henkilöä.

Harjoitus alkaa viranomaisharjoituksena torstaina 25.8. klo 10.00 alkaen, jolloin harjoitellaan mm. suojapuomituksia Kemin sataman alueella ja merellä sekä johtokeskuksen perustamista ja toimintaa Kemin paloasemalla. Perjantaina 26.8. harjoitellaan johtokeskustyöskentelyn lisäksi ns. öljyn nuottausta sekä lentotiedustelutoimintaa. Vapaaehtoistoimijat liittyvät pääosin mukaan perjantaina 26.8. Tällöin MPK käynnistää vapaaehtoistoimijoiden perustamiskeskuksen Kemin Vallitunsaareen, jossa ohjeistetaan myös lauantain harjoituksen toimijat. Lauantai 27.8. on erityisesti vapaaehtoistoimijoiden harjoituspäivä, jolloin jatketaan mm. lentotiedustelutoimintaa sekä harjoitellaan rantojen puhdistustoimintaa.